Pop-In / Pop-Up

De Vreemde Eend viert 10 jaar op 12 mei, daarom starten we vanaf 1 juni met pop-in store en pop-in art.

Pop-In Art…….Klei en Co

Unieke handgemaakte keramiek, zowel functioneel als decoratief.

Connie Halsberghe volgt sinds 5 jaar les aan de kunstacademie te Zwevegem. Twee jaar geleden richtte ze een eigen atelier in met  een oven, waar ze haar passie  verder kan uitbouwen en aan het publiek verkopen .

Ze experimenteer graag met verschillende soorten klei en kleuren. Soms heeft ze geen idee hoe het stuk er gaat uitzien als ze de oven opendoet en dat is het leuke aan kleien.

Er zit een verscheidenheid in haar werken en toch vormen ze telkens een link met elkaar door het soms ruwe en nonchalante dat je terugvindt in de stukken.

In haar atelier met zicht op de kippen, eenden en ganzen komt ze tot rust. Het schenkt haar voldoening als er iemand een creatie gekocht heeft en er een eigen betekenis aan geeft of er een eigen verhaal inziet. Daarom doet ze het…

Hopelijk kan ze deze creatieve ambacht nog jaren uitoefenen want er is inspiratie genoeg .

Pop-In Store…….Molly en Co

Handgemaakte slow-fashion, made in Belgium

Anja Werbrouck is al heel lang creatief bezig met stof. Op dit moment maakt ze vooral tijdloze, minimalistische babykledij, decoratie voor kinderkamers, speenknuffels. 

Daarnaast maakt ze ook allerlei stoffen tassen uit overschotten van kwaliteitsvolle meubelstoffen, zo zorgt zij ook voor het milieu. Bovendien probeert om zo weinig mogelijk afval over te houden.

Al haar creaties worden van het patroon, knippen en het stikken door haarzelf gedaan, met heel veel belang aan een mooie en degelijke afwerking.

Alles wordt met heel veel liefde en goesting voor u gemaakt. Gedurende twee maanden kan je deze mooie creaties komen bewonderen en kopen in de Vreemde Eend. En wie weet kom je Anja zelf ook tegen in de winkel.