De Vreemde Eend

Super trots op onze najaarseditie van de Pop-in. Tot eind 2022 kan je kennismaken met Connie Alsberghe van Klei@Co en Julie en Kate van Katie and Jules. Perfecte geschenken voor eindejaar. Ontdek hun collectie in Het Nest, op het eerste verdiep boven De Vreemde Eend (Wijngaardstraat 24 – Kortrijk)

Pop-In Art…….Klei @ Co

Unieke handgemaakte keramiek, zowel functioneel als decoratief.

Connie Alsberghe volgt sinds 5 jaar les aan de kunstacademie te Zwevegem. Twee jaar geleden richtte ze een eigen atelier in met  een oven, waar ze haar passie  verder kan uitbouwen en aan het publiek verkopen .

Ze experimenteert graag met verschillende soorten klei en kleuren. Soms heeft ze geen idee hoe het stuk er gaat uitzien als ze de oven opendoet en dat is het leuke aan kleien.

Er zit een verscheidenheid in haar werken en toch vormen ze telkens een link met elkaar door het soms ruwe en nonchalante dat je terugvindt in de stukken.

In haar atelier met zicht op de kippen, eenden en ganzen komt ze tot rust. Het schenkt haar voldoening als er iemand een creatie gekocht heeft en er een eigen betekenis aan geeft of er een eigen verhaal inziet. Daarom doet ze het…

Hopelijk kan ze deze creatieve ambacht nog jaren uitoefenen want er is inspiratie genoeg .

Pop-In Store…….Katie en Jules

Katie and Jules is ontstaan tijdens een reis in Frankrijk, na een spontane brainstormsessie  op basis van Katie (aka Kate) haar droom. Jules (aka Julie) dacht mee en na een eerste idee kwam een volgend en nog één, …terug thuis bleven ze er over praten en zo werden Katie and Jules geboren. 

Hun gedeelde passie voor koffie, thee en zelfgemaakte granola bracht hen nog meer samen. Katie and Jules kiezen voor producten waar ze in geloven, op basis van partners met een verhaal en liefde voor hun vak. Ze hebben een zwak voor ambachtelijke of regionale producten en werpen af en toe eens een blik op de wereld. Katie and Jules verkiezen zo veel mogelijk ecologische verpakkingen om zo hun steentje bij te dragen tot duurzaam ondernemen. 

De ultieme droom van het duo is om iedereen op termijn te kunnen verwelkomen op een “Katie and Jules” locatie. 

.

%d bloggers liken dit: