De Vreemde Eend

Super trots op onze najaarseditie van de Pop-in. Tot eind 2022 kan je kennismaken met Connie Alsberghe van Klei@Co en Julie en Kate van Katie and Jules. Perfecte geschenken voor eindejaar. Ontdek hun collectie in Het Nest, op het eerste verdiep boven De Vreemde Eend (Wijngaardstraat 24 – Kortrijk)

Pop-In Art…….Klei @ Co

Unieke handgemaakte keramiek, zowel functioneel als decoratief.

Connie Alsberghe volgt sinds 5 jaar les aan de kunstacademie te Zwevegem. Twee jaar geleden richtte ze een eigen atelier in met  een oven, waar ze haar passie  verder kan uitbouwen en aan het publiek verkopen .

Ze experimenteert graag met verschillende soorten klei en kleuren. Soms heeft ze geen idee hoe het stuk er gaat uitzien als ze de oven opendoet en dat is het leuke aan kleien.

Er zit een verscheidenheid in haar werken en toch vormen ze telkens een link met elkaar door het soms ruwe en nonchalante dat je terugvindt in de stukken.

In haar atelier met zicht op de kippen, eenden en ganzen komt ze tot rust. Het schenkt haar voldoening als er iemand een creatie gekocht heeft en er een eigen betekenis aan geeft of er een eigen verhaal inziet. Daarom doet ze het…

Hopelijk kan ze deze creatieve ambacht nog jaren uitoefenen want er is inspiratie genoeg .

Pop-In Store…Lucas en Griet Bertels

De kunstwerken van Lucas en Griet zijn nog te bewonderen en aan te kopen via De Vreemde Eend tot begin juli, hun kaarten omarmen we verder in de winkel. Kom jij eens gluren? Kunst met de hoofdletter B van Blij, Bewondering en Betovering.

Lucas Bertels is een zeer gerespecteerde Boomse kunstenaar. Hij ontwierp heel wat decors voor toneel en bouwde vele stands op. Hij exposeert zowel in binnen- als buitenland. Als etalagist, winnaar van diverse nationale- en internationale prijzen, verdient hij zijn sporen. Hij is ook restaurateur van praalwagens en ontwerper van de nieuwe reus Michaël voor de Brusselse Ommeganck.

’t Prinsekind is de officiële winkel waar het creatieve werk van Griet wordt verkocht. Je vindt er fantastische cadeautjes voor elke smaak waaronder handgemaakte fantasiejuwelen, eigen ontworpen wenskaarten, stempels, geschenkdozen, albums, schilderijtjes…We vinden het ook fijn om ‘op maat’ te werken. De stempels van Ruben en Rutje hebben al een eigen leven.

.

Gratis verzending bij aankoop vanaf € 75!