Geplaatst op Geef een reactie

Rescue team: scoor makkelijk geschenken

Super vaak wandelen Vreemde Eend fans de winkel binnen met het bijzondere plan iets moois te kiezen voor een jarige, een geboorte, huwelijk, kerst en nieuwjaar. Dat lijkt een heuse uitdaging te zijn en dus helpen we een handje 😉

Klik HIER om het verhaal te horen of lees hieronder verder.

° Begin op tijd : Dat is altijd handig, mocht vb. De secret Santa georganiseerd worden is het zeker nooit te vroeg om nu de lotjes te trekken
° Kom bladeren in de geschenken, daar is het nu het seizoen voor. Bladeren of snuisteren kan meteen in de winkel of ook in de webshop. In de rechterbovenhoek van de shop kan je in het zoekbalkje ook een trefwoord ingeven typisch voor de persoon voor wie je koopt vb. Poes of Kok en dan krijg je meteen het overzicht van alle geschenken die helemaal passen.
° Speel voor detective: dat kan door onopvallend bepaalde vragen te stellen, door te polsen bij de partners, door eens te neuzen in hun huis. Zo krijg je alvast een beter idee van stijl, dromen en wensen.
° Maak het gezellig door samen te winkelen : zo zie je meteen wat de ene of andere graag heeft.
° Geef een pak van je hart : onthou dat geschenken kiezen geen wedstrijd of examen is, wat met het hart wordt gegeven, wordt warm onthaald. Volg eens je buikgevoel, dat zit altijd goed.
° Samenleggen is handig : om geschenken te kunnen vinden die het beste passen. een dozijn kleine geschenken krijgen, kan leuk zijn, maar als die dan niet gebruikt worden, is dat ook jammer en het is in elk geval niet duurzaam. Beter voor ons milieu is zeker om doordachte kado’s te kunnen geven, en soms is het dan waardevol om samen te leggen daarvoor. In De Vreemde Eend overleggen fans vaak per whats app met de achterban, superhandig.
° Wist-je-datje voor de maat: wie graag een t-shirt of hoodie van het Ministerie van Unieke zaken koopt, kan een kledingstuk meebrengen om te checken of de maat goed zit.
° EHBO (eerste hulp bij omruilen) : als dat nodig is, dan kan dat zeker in de winkel binnen de maand na aankoop. Een bon schenken is natuurlijk ook heel fijn, zeker als je daarna samen kan komen shoppen.µ
Heel veel succes met de leuke uitdaging om bijzonder beestige geschenken te kiezen, waar iedereen blij van wordt.

Extra tip 1 : tijdens de feestperiode zorgen we voor een extraatje bij het geschenke
Tip 2: we hebben mooie draagtassen laten personaliseren voor onze 10° verjaardag, ze zijn gratis bij aankoop vanaf €50
Tip 3 : we werken samen met andere leuke winkels in Kortrijk die geschenken toveren. Je krijgt in die winkels ook een extra geschenk bij de aankopen, de handelaars onderling kunnen je nog beter op weg zetten naar dat juiste geschenk.
LOKADO is een initiatief van Folie&koffie, De Vreemde Eend, De inkijk, You en Stories About.
Geplaatst op Geef een reactie

Dank je wel om dat je erbij was

Wat is het heerlijk om jullie na zo’n lange tijd weer te mogen ontmoeten en meteen te kunnen klinken op onze 10° verjaardag en de Sinksenfeesten. Jullie enthousiasme om de vertrouwde uren deed deugd. En sommigen namen ook vrienden of vriendinnen mee op verkenning. Daar smelt een beetje Vreemde Eend wel van.

In alle drukte zijn we vergeten om zelf gezellige foto’s van de sfeer te nemen, maar een fan was zo lief om te tonen dat onze eend een plek gevonden had in de tuin, en op verkenning mocht gaan met de kabouters. Cute is dat.

Als jullie nog foto’s hebben van geschenken die leuk terecht komen, stuur die gerust door. Fijn om te zien dat mensen blij gemaakt worden. We hopen jullie allemaal af en toe tegen te komen in de winkel. De revalidatie is nog niet helemaal afgerond en daarom geef ik op donderdag en zaterdag de sleutel door aan de andere Vreemde Eendjes, Elisabeth en Connie.

We zijn ook weer volop tussen alle moois uit de wereld nieuwe unieke geschenken aan het zoeken voor jullie. Hou deze pagina zeker in de gaten om als eerste op de hoogte te blijven.

Daarnaast leeft Het Huis van De Vreemde Eend volop. Keramiste Connie Alsberghe exposeert met haar Klei&Co op de eerste verdieping. In onze Secret Garden genieten jullie van een drankje en Zen-Tijd midden het stadcentrum, bij een druppel regen is er ook binnen plaats genoeg. Op de tweede verdieping is er een snoezelruimte om even te onthaasten. Zeker de moeite dus om binnen te springen.

Tot snaters en kwaak bedankt dat jullie Het Huis van De Vreemde Eend

Geplaatst op Geef een reactie

Kwaak, kwaak, herken je me nog?

Toegegeven, jullie kwamen me al even niet meer tegen in de winkel. Intussen werd ik een tint blonder (lees : op naar grijs) en ben ik een stapje verder in revalidatie na mijn voetoperatie. De kinesisten hebben nog ferm werk om mijn rechtervoet weer gebruiksklaar te maken, en ik oefen dagelijks netjes, ga op de crosstrainer, fiets wat af en hoop en duim dat ik in juni toch al in de winkel kan staan om jullie te ontmoeten. Zoals het hoort voor een Vreemde Eend, zoeken we naar creatieve oplossingen om de deuren zoveel mogelijk open te houden.

Daarnaast probeer ik achter de schermen mooie winkelplannen te maken voor onze verjaardagsmaand in juni. Jawel, de tijd gaat snel. De Vreemde Eend viert intussen al haar 10° verjaardag. Feest! Terwijl de lente in de winkel groeit, verzorg ik dus thuis liefdevol de bloeiende planten die straks (in juni dus) de Secret Garden kleurrijk zullen bevolken. We maken kennis met de kunstenaars die bij ons een pop-in komen organiseren en gaan op zoek naar de perfecte aankleding om de winkel in de sfeer van de roaring twenties te zetten, hét thema voor de Sinksenfeesten in het eerste weekend van juni.

De winkel blijft voor jullie natuurlijk open op zaterdag, spring gerust binnen, er liggen heel wat wondermooie geschenken voor de mama’s.

Ik zie jullie graag heel gauw terug, Tot Snaters.

Update :

Daarnet nog een bezoek gebracht bij de Prof in Gent. Zucht. Er liggen nog 45 kine beurten en 3 maand revalidatie te wachten op mij. Dat zal dus boetseren worden om de winkeluren te verruimen. Pipi Langkous zou zeggen : ik denk wel dat we dat kunnen.

Geplaatst op 1 reactie

POP-IN Bij De Vreemde Eend

Binnenkort wordt De Vreemde Eend 10 jaartjes jong en dat vieren we graag uitbundig samen met jullie. We hebben een mooi aanbod klaarliggen. Ben jij of zoek naar een plek om jouw creaties te verkopen Of Ben jij een creatieve kunstenaar die droomt om te mogen exposeren?

Dan ben je in Het Huis van De Vreemde Eend aan het goeie adres. Sinds onze verbouwingen is er in ons huis veel ruimte vrij voor jou : Op het eerste verdiep is er Het Nest (binnen) en the secret garden (buitenterras) Op het tweede verdiep is de gang klaargemaakt om kunst op te hangen en de boomhut zorgt nog voor extra ruimte.

Wat bieden wij : De ruimte die je nodig hebt gedurende 1 maand, we starten vanaf 1 juli 2022. De eerste die reageren krijgen de eerste keuze in de agenda. Extra promo via onze nieuwsbrief, fanpagina, buitenbord, flyer, webshop.

Dit aanbod is gratis naar aanleiding van 10 jaar De Vreemde Eend, maar niet voor niets 😉 Wij vragen een boost voor de winkel : Maak mee promo voor onze locatie via jouw nieuwsbrief, flyer, mailverkeer, uitnodiging Moedig jouw vrienden via sociale media actief aan om fan te worden van De Vreemde Eend Deel onze berichten via sociale media en mail met jouw achterban. Snater er lustig op los.

Dat is het mooiste cadeau dat je De Vreemde Eend kan geven  😉

Interesse ? Laat het ons snel weten via annemie@devreemdeeend.be

Geplaatst op Geef een reactie

21/03 : Lente-ogenblik achter de schermen

Aan het enthousiasme van de bloesems en lentebloeiers zal het niet liggen, zij wedijveren voor de gouden medaille kleurschieten. Ook de lente collectie in De Vreemde Eend staat helemaal in bloei en ik boetseer tijdens mijn revalidatie achter de schermen nieuwe plannen voor de winkel.

Allemaal heel mooi en warm, toch knaagde bezorgdheid. Het werd pas echt lente nu ook ZIJ haar ogen opendeed en de mijne vol tranen liepen. Mijn moeder die langzaam wakker werd, voelde pas echt als een nieuw seizoen.

De afgelopen maanden waren namelijk heftig. Na een heerlijk drukke feestmaand (zo hartverwarmend om jullie terug te zien) stond mijn operatie op de planning. Mijn moeder en ik boekten handig samen een ziekenhuiskamer. Zij had vier overbruggingen nodig en ik een aantal extra spillen, vijzen en nietjes voor mijn nu ex-hallux valgus, een fraaie interne piercing.

Drie weken geleden kregen we telefoon om 5u in de ochtend. Het is nooit met goed nieuws dat er op dat uur gebeld wordt. Mijn moeder lag op spoed met een hersenbloeding en werd in kunstmatige coma gebracht.  Het is nu nog troebel hoe ze hieruit zal komen, maar op dit moment zijn haar ogen regelmatig open. Toen ze voor het eerst glimlachte leek de lente pas echt open te barsten.  Door mijn revalidatie tijd is er meer ruimte om samen met mijn vader de intensieve zorgen bezoeken.  Op zulke intense momenten staat zoveel warme genegenheid op de ereplaats.

Ik heb lang getwijfeld om dit persoonlijk verhaal hier te posten, maar het genieten van kleine dingen, de dankbaarheid en de verwondering; is net iets wat we in De Vreemde Eend op een podium zetten. Bovendien heeft mijn moeder alle geschenkzakjes voor de winkel met veel liefde gemaakt. Dus zij heeft heel veel mensen onder jullie ook verrast. we duimen dat ze dat nog lang mag doen.

Intussen bloeit alles verder en kunnen jullie blijven genieten van de lente en het moois in de winkel. Binnen 30 kine beurten hoop ik begin juni weer zo goed als nieuw in de winkel te kunnen wandelen. (huppelen en dansen laat ik over aan nog fittere mensen). Wie weet worden de openingsuren binnenkort wel weer wat ruimer. Hou ons zeker in de gaten.                                                                                                                                                                                                                         Kwaaklieve groeten   Annemie

Op de foto : hoera, bij het begin van de lente mocht ik terug 2 gewone schoenen aan, die zet ik samen met een passerende vlinder in de bloemetjes.

 

Geplaatst op Geef een reactie

20 januari 2022 : Zaterdag wordt snaterdag

Vanaf 24/01 is de winkel open op zaterdag vanaf 10u tot 18u !

De webshop blijft 24/7 open. Volg de nieuwe collectie ook daar op de voet.

Wat ga ik jullie missen : de lachrimpels rond de ogen, de gekke en ontroerende verhalen, het warme gevoel mee te kunnen helpen de perfecte geschenken uit te kiezen.

Collega Elisabeth zal in mijn plaats jullie met alle plezier verwelkomen.  

Hoelang de winkel enkel op zaterdag open kan,  hangt af van de vlotte revalidatie na mijn operatie op 24/01. De prof die me opereert heeft me op het hart gedrukt dat ik daar tijd voor moet nemen. Na mijn/ongeval in okt 2018 heb ik inderdaad geleerd dat revalideren niet zo vlot gaan als je te snel weer wil hernemen.  

In het kort komt het hierop neer : mijn rechtervoet lijkt nu op een linker (nog een gevolg van mijn ongval) en dat is behoorlijk onhandig om te wandelen en staan. De prof beloofde me als nieuwjaarsgeschenk een echte rechtervoet en pakt als bonus ook de halus falgus aan.

Terwijl ik me met krukken en later met vaste schoen uit de voeten maak, ga ik voor jullie wel achter de schermen aan de slag. Voor nu verklap ik alleen dat we in april 10 jaar De Vreemde Eend vieren. Dat feest laten we niet ongemerkt voorbijgaan, zal je gaandeweg ontdekken.

Alle updates kunnen jullie vlot volgen via sociale media, onze nieuwsbrief of de webshop. Ook veranderingen van extra winkel uren worden zo doorgegeven.

Intussen grote merci aan Elisabeth die een krak is in het maken van etalages.

Dank je wel …..Dat jullie voor originele geschenken aan De Vreemde Eend blijven denken. Want jullie zijn het kloppend hart van de winkel. Stel gerust je vragen, we helpen je met plezier verder.

Dank je wel …..Om onze berichten te delen en vrienden uit te nodigen fan te worden.  

Dank je wel ….Om De Vreemde Eend te koesteren.

Tot kwaaks !

Geplaatst op Geef een reactie

13 januari 2022 : Nieuw recept met Ortea? Irish High Tea

Cadeau vandaag ! Compleet nieuw recept met de nieuwste thee uit het assortiment van Ortea? A night at the gentlemen’s club is een gerookte lapsang met hazelnoottoets. Een perfecte blend om een Irish High Tea mee te maken. Zo eenvoudig en helemaal hmmmm…

Dit heb je nodig per persoon : 1 builtje A Night at the Gentlemen’s Club of 1 theelepel losse blend. 3 soeplepels bourbon Whisky 2 steranijsjes Je mooiste theeglas

Zo maak je het : Laat 2 dl water koken, giet het water in je theeglas en voeg de blend toe. Laat 4 tot max 5 min trekken.  Voeg de honing toe en laat oplossen, meng de whisky in het glas. Werk af met steranijs. Geniet onder een zacht dekentje van deze opwarmer.

Reactie van Fan Deborah Vandevyver : “Ik heb het geprobeerd, een echte aanrader! De subtiele smaken van de thee passen perfect bij whisky.”

Irish High Tea
Geplaatst op Geef een reactie

16 december 2021 : De Vreemde Eend gaat in de lucht

Het voelt als een verjaardagsgeschenk en dat is het ook wel : Deze ochtend mocht ik even ‘ON AIR’ om het verhaal te vertellen van Furoshiki. Bij De Vreemde Eend kiezen we voor mooie verpakking die steeds weer opnieuw kan gebruikt worden. Of hoe mooi Japanse inpaktechniek ook bij ons hip en trendy kan worden.

Wij zijn vorig jaar al gestart met verpakken in stofjes,

samen met collega’s van Maria’s Corner en Johan van Zonder Meer

Bij Radio 2 West-Vlaanderen gingen ze op zoek naar origineel en eigenwijs in de geschenkperiode en zo belandden ze als vanzelf bij De Vreemde Eend. Het meest spannende was nog om een deftige foto van mezelf te organiseren met de selfie stik die ook een eigen willetje had.

>>> Ontdek HIER het interview op radio 2

Geplaatst op Geef een reactie

10 december 2021 : De Vreemde Eend movie

Hij is er, hij is er, net echt!

Ons filmpje waarin Antoine Sion van Atelier Michel Dupont en ikzelf het warme verhaal vertellen over de Design make over in de winkel is online.

Bekijk de film HIER

We zijn er echt ongelofelijk blij mee en delen dit natuurlijk graag met jullie.

Grote dank aan :

Atelier Michel Dupont, Stad Kortrijk, Design regio Kortrijk, interreg France-Wallonie-Flandre en Fold

Geplaatst op Geef een reactie

10 september 2021 : Zakdoek nodig

Een mens zou van minder een potje janken. 

Deze morgen wou ik helemaal volgens mijn todo lijst en gezellig in pyjama eerst ons huishouden redden van verwaarlozing na alle werk in De Vreemde Eend.

En toen ging de telefoon voor de winkel.
Waar de lampen liggen en waar ze mogen hangen?
En hoe zit het met die verwarmingselementen?
​En wat met de rest? 
Een kwartier later stond ik aangekleed en al in de Wijngaardstraat, helemaal geoefend in delegeren intussen en om in een recordtempo zoveel mogelijk geschenken in veiligheid te brengen. 

​Daarna haastte ik me naar de kringloop en de ecoshop, om de laatste meubels en rekken te ontdekken voor de bovenverdiepingen van De Vreemde Eend.
​Hoera! Er is een nieuwe vijver gevonden voor onze fontein op het terras boven de winkel. 

Er kon als bonus kon er nog een blits bezoek aan schoonmoeder vanaf. 
Om dan meteen in de winkel er weer in te vliegen om alle geschenken terug te zetten na eerst een poging te doen om zoveel mogelijk stof te vangen. Intussen ving mijn blik bewonderend onze nieuwe lampen in de winkel. 
Eindelijk kon ik boven de trap op. En daar waren ze, de waterlanders. Na meer dan een jaar plannen, zelf al te starten met renoveren achter de schermen, het werk verder mooi in handen te geven van mensen die het kunnen, is het bijna zover.
Na eerst alles te zien afbreken en stapje voor stapje terug te zien opbouwen is deze week de laatste vloer afgewerkt, alle lampen branden en op het stof na ziet het er zo schoon uit nu ook boven. 
De winkel De Vreemde Eend breekt uit zijn ei en wordt straks ‘Het huis van De Vreemde Eend’.
Een droom laten groeien en uiteindelijk zien openbloeien, daar bloost een mens wel bij. Tranen van contentement dus. 
Wie zich vandaag stoort aan het stof dat ik nog niet weg kreeg; ik heb nog wel een stofdoek op overschot. 
Welkom