Ruby chocolademousse ‘La vie en rose’
Laat je verleiden door de betoverende smaak van deze lichtroze chocolademousse, gemaakt met heerlijke Ruby chocolade. Deze unieke mousse brengt een vleugje magie en elegantie op tafel, perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon om jezelf te verwennen. Met zijn zijdezachte textuur en subtiele frambozensmaak is deze Ruby chocolademousse ‘La vie en rose’ een ware traktatie voor alle zintuigen. Ontdek hoe eenvoudig het is om deze romantische lekkernij thuis te bereiden en geniet van ‘La vie en rose’!”
Ruby chocomousse
200 g chocolade
200 g room
2 eitjes
60 g bloemsuiker
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie of op 400 watt in de microgolfoven. Meng de eigelen met ½ van de suiker en klop schuimig. Klop de room tot een luchtig geheel en de eiwitten met de rest van de suiker tot sneeuw. Roer ½ van de room rustig onder de chocolade, voeg het eigeelmengsel toe en daarna de rest van de room. Als alles een mooi geheel is, spatel je de eiwitten onder het mengsel. Laat de mousse even opstijven in de koelkast of vul eerst de schaaltjes met het dessert.
Plant based chocomousse
300 g zijden tofu
200 g zwarte chocolade
40 g suiker
2 eetlepels kokosolie
vocht van kikkererwten glas 80 g
Bereidingswijze
Smelt de chocolade, meng ze onder de zijden tofu en mix dit geheel glad. Smelt ook de kokosolie en voeg toe. Laat het vocht van kikkererwten uitdruppen in en kom, voeg de suiker toe en klop tot sneeuw. Meng de sneeuw voorzichtig onder het mengsel en laat de mousse opstijven.
Serveer de Ruby chocolademousse ‘La vie en rose’ in mooie glazen en garneer met verse frambozen of een vleugje poedersuiker voor een extra feestelijke touch. Laat jezelf en je gasten betoveren door deze heerlijke mousse en geniet van het leven in roze tinten!