De Vreemde Eend

21/03 : Lente-ogenblik achter de schermen

Aan het enthousiasme van de bloesems en lentebloeiers zal het niet liggen, zij wedijveren voor de gouden medaille kleurschieten. Ook de lente collectie in De Vreemde Eend staat helemaal in bloei en ik boetseer tijdens mijn revalidatie achter de schermen nieuwe plannen voor de winkel.

Allemaal heel mooi en warm, toch knaagde bezorgdheid. Het werd pas echt lente nu ook ZIJ haar ogen opendeed en de mijne vol tranen liepen. Mijn moeder die langzaam wakker werd, voelde pas echt als een nieuw seizoen.

De afgelopen maanden waren namelijk heftig. Na een heerlijk drukke feestmaand (zo hartverwarmend om jullie terug te zien) stond mijn operatie op de planning. Mijn moeder en ik boekten handig samen een ziekenhuiskamer. Zij had vier overbruggingen nodig en ik een aantal extra spillen, vijzen en nietjes voor mijn nu ex-hallux valgus, een fraaie interne piercing.

Drie weken geleden kregen we telefoon om 5u in de ochtend. Het is nooit met goed nieuws dat er op dat uur gebeld wordt. Mijn moeder lag op spoed met een hersenbloeding en werd in kunstmatige coma gebracht.  Het is nu nog troebel hoe ze hieruit zal komen, maar op dit moment zijn haar ogen regelmatig open. Toen ze voor het eerst glimlachte leek de lente pas echt open te barsten.  Door mijn revalidatie tijd is er meer ruimte om samen met mijn vader de intensieve zorgen bezoeken.  Op zulke intense momenten staat zoveel warme genegenheid op de ereplaats.

Ik heb lang getwijfeld om dit persoonlijk verhaal hier te posten, maar het genieten van kleine dingen, de dankbaarheid en de verwondering; is net iets wat we in De Vreemde Eend op een podium zetten. Bovendien heeft mijn moeder alle geschenkzakjes voor de winkel met veel liefde gemaakt. Dus zij heeft heel veel mensen onder jullie ook verrast. we duimen dat ze dat nog lang mag doen.

Intussen bloeit alles verder en kunnen jullie blijven genieten van de lente en het moois in de winkel. Binnen 30 kine beurten hoop ik begin juni weer zo goed als nieuw in de winkel te kunnen wandelen. (huppelen en dansen laat ik over aan nog fittere mensen). Wie weet worden de openingsuren binnenkort wel weer wat ruimer. Hou ons zeker in de gaten.                                                                                                                                                                                                                         Kwaaklieve groeten   Annemie

Op de foto : hoera, bij het begin van de lente mocht ik terug 2 gewone schoenen aan, die zet ik samen met een passerende vlinder in de bloemetjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf € 75!