De Vreemde Eend

Notencracker rijstpudding

Heerlijk eenvoudig om dit lekkere dessert te maken, zowel koud als warm….yummie.

Dit heb je nodig

100 gr suiker, 1 l melk, 200 gr dessertrijst

1 vanillestok (optie) of gebruik vanillesuiker

5 koffie lepels Nutcracker Apfelstrudel thee van Ortea?

American cookies verkruimeld of gevijzeld.

Zo maak je het klaar

Laat de melk koken, zet deze van het vuur en voeg de Apfelstrudel toe. Laat de thee in de warme welk trekken gedurende 10 minuten.

Spoel de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt. Zeef de thee en laat opnieuw koken.

Voeg de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Doe de zaadjes bij de melk. Laat 45 min rustig koken en roer om de 5 min.

Dresseer in een kommetje. Garneer het dessert met plakjes appel en de verkruimelde koekjes…….Smakelijk. šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: