De Vreemde Eend

Webshop (15 mei 2012) en inspiratiewinkel (1 nov. 2013) in Kortrijk voor eigen-wijs wonen, leven en geven. Woondecoratie, geschenken en accessoires. Voor speelse volwassenen en wijze kinderen. Gek, gedurfd, fijngevoelig en steeds bijzonder, betaalbaar en moeilijk te vinden.

HIER wandel je online doorheen de winkel en laat je verwonderen.

In 2021 nam De Vreemde Eend deel aan het project Design in shop. We gaven De Vreemde Eend een volledige make-over. Drie verdiepen werden mooi gerenoveerd en voor de winkel ontwierp Antoine Sion van Atelier MIchel Dupont uit Doornik unieke displays.

Hier hoor en zie je ons verhaal in de vernieuwde winkel. Een ferme filmploeg van stad Kortrijk maakte en monteerde de knappe beelden. We mogen trots zijn.

Met grote dank aan Designregio Kortrijk, Stad Kortrijk, Interreg France-Wallonie-Vlaanderen en Fold

Wie zijn wij?

Creatieve duizendpoot Annemie Dufromont nam vanaf 1 juli 2016 met veel liefde de winkel en webshop over. Zij was klaar voor een nieuwe stap in haar leven. Vanaf nu ontmoet je haar achter en voor de toonbank.

Vanaf 2 juli kan je ook opnieuw binnen in Het Nest. Om er rustig even te vertoeven met een drankje en later ook met een hapje. De verdieping boven de winkel wordt helemaal gezellig ingericht.
Annemie Dufromont leren kennen? Dat kan via haar persoonlijke blog en haar dieetpraktijk.

De oprichter van De Vreemde Eend, Mieke Claerhout, heeft van 15 mei 2012 t.e.m. 30 juni 2016 de webshop en de winkel groot gebracht. Dat heeft haar diep gelukkig gemaakt en heeft een trouwe schare fans opgeleverd.
Mieke was ook klaar voor een nieuwe fase in haar leven. In september 2016 vertrok ze voor een nieuw avontuur naar Zuid-Oost-Azië.

Onze missie

De Vreemde Eend is een winkel vol unieke geschenken, die eigentijds en eigenwijs zijn en een boeiend verhaal vertellen. Voor bijzondere mensen die graag zichzelf blijven, luidop durven lachen en genieten van het leven.

Het opzet van De Vreemde Eend is om te verwonderen, te ontroeren en te inspireren. Geniet van de ontdekking, de verwondering en laat je alle zintuigen meegenieten. Geschenken omdat we om elkaar geven.

De collectie is het resultaat van een aandachtige zoektocht in grootsteden en op internationale beurzen. Elk voorwerp is ontwikkeld met veel aandacht voor vormgeving, functionaliteit en kwaliteit door ontwerpers gevestigd in alle uithoeken van Europa (en soms daarbuiten).

Het concept is een lofbetuiging aan degenen die hun eigen weg volgen. Die hun eigen keuzes maken. Die hardop durven lachen en openlijk durven huilen. Die streven naar echtheid, eigenheid en emotionaliteit. Die geloven dat ze hun dromen kunnen realiseren en dat dan ook écht doen.

En dat geven om elkaar mag verder gaan dan het geschenk.
Wij verpakken onze geschenken bewust in stofjes op de furoshiki manier om zo papier te sparen, want de stofjes keren terug naar de winkel of je gebruikt ze zelf op jouw beurt weer om andere geschenken mee te verpakken.

Welkom in een gekke wereld vol beestjes, blaadjes en blijdschap! Met een levenslustig assortiment en met een eigen wereld die we delen met jou. Herken jij jezelf in de filosofie van De Vreemde Eend? Laat het ons weten via kwaak@devreemdeeend.be. Je kan ons ook volgen op Facebook of Twitter.

Contact

%d bloggers liken dit: