De Vreemde Eend

Wij hebben LEF, jullie toch ook

>>> Lokaal

Het mooie aan lokale handel is dat die hand in hand gaan met Faire handel

Pop-In  Klei@co

Unieke handgemaakte keramiek, zowel functioneel als decoratief. Bijzondere creaties voor bijzondere mensen. Connie Alsberghe uit Otegem richtte twee jaar geleden een eigen atelier in, Klei@Co was geboren. Haar passie voor keramiek deelt ze verder met het publiek. Ze experimenteert graag met verschillende soorten klei, kleuren en indrukken. Interesse om als maker ook creaties aan te bieden? Spreek ons aan in de winkel of Contacteer Annemie@devreemdeeend.be.

Griet en Lucas Bertels :

Vader en dochter komen life tekenen op 20/05

Voor de 11° Verjaardag van De Vreemde Eend. Laat een kaartje personaliseren

Lucas Bertels: Zeer gerespecteerde Boomse kunstenaar. Ontwierp heel wat decors voor toneel en bouwde vele stands op. Hij exposeert zowel in binnen- als buitenland. Als etalagist, winnaar van diverse nationale- en internationale prijzen. Restaurateur van praalwagens en ontwerper van de nieuwe reus Michaël voor de Brusselse Ommeganck.

’t Prinsekind is de officiële winkel waar het creatieve werk van Griet wordt verkocht. Je vindt er fantastische cadeautjes voor elke smaak waaronder handgemaakte fantasiejuwelen, eigen ontworpen wenskaarten, stempels, geschenkdozen, albums, schilderijtjes…We vinden het ook fijn om ‘op maat’ te werken.

Werkhaus and Miho : tissuehouder, rollboxen : Duitsland, geschenken gemaakt uit gerecycleerd hout in een bedrijf waar sociale tewerkstelling ook aandacht krijgt.

Von Lilienfeld : Paraplu’s uit Duitsland

Wij durven dat, zelf creëren : Voor de kaarten in eigen creatie ben ik vertrokken vanuit een beeld/ foto’s ofwel van mezelf ofwel van fans van De Vreemde Eend. Foto’s zijn van de hand van Bieke Dellobelle : Zoemm.be, En vele andere lieverds. De teksten schrijft Vreemde Eend Annemie zelf. De wenskaarten laten je verwonderen, bewonderen en soms ook troosten.

Atelier Moomade, Katihings,Hanna schrijft

Andere wenskaarten worden uit alle streken van Vlaanderen gekozen :

Veerle V

glasjuwelen uit Putte Peulis. De glasjuwelen worden in het atelier van Veerle ontworpen en gemaakt. Veerle kreeg al verschillende jaren het label van Ambachtsvrouw. Wisseljuwelen : De glazen tops kunnen geschroefd worden op ringen, armbanden, kettingen, oorhangers. Op die manier heb je steeds een perfecte match met je outfit. Sierraden kunnen ook gewaakt worden naar jouw wensen.

EYDL : Enjoy your daily life

Juwelen met houtelementen. Daniël en Florian en hun jonge team uit Salzburg in Oostenrijk sluit je zo in je hart, want ze ontwerpen juwelen voor zowel vrouwen als mannen (eindelijk). Met heel veel oog voor detail creëren ze handgemaakte houten juwelen met fijne prints. De juwelen worden ontworpen uit lokale houtsoorten en wat wondermooi is, ze laten ook weer bomen aanplanten bij de verkoop van juwelen.

Ministerie van Unieke zaken :

T-shirts, hoodies, sweaters, mokken uit Herentals. Het Ministerie Van Unieke Zaken voert een vrolijke jihad tegen eenheidsworst en zurigheid volgens de dictatuur van de goesting. Zoals het een goed Ministerie betaamt hebben we alles overzichtelijk ondergebracht in departementen. In het Departement Verwensingen vind je de leukste wenskaartjes en kalenders, bij het Departement Krijg de Kleren is het fairtrade textiel ondergebracht met de betere t-shirts en sweaters.  Mokken voor ieders humeur/humor zijn terug te vinden onder het Departement Huisraad. En afsluiten doen we met het Departement Binnenlandse Zakken. Stuk voor stuk unieke producten en designs, lokaal bedacht en gemaakt, in de beste omstandigheden voor mens en dier.

Snow&Rose : Glazen juwelen met stukjes natuur Hasselt

And Mary : Juwelen uit porselein – Engeland

° Catering : In Het Nest (eerste verdiep) kan je binnen of in onze Secret Garden genieten van een kleine menukaart waar zoveel mogelijk ingrediënten fairtrade (Wereldwinkel ) en bio gekozen worden.

° Onze webshop www.devreemdeeend.be ondersteund ook een duurzame benadering van aankopen van geschenken.

>>> Ecologisch

° Boomdisplays en taartplateau gemaakt uit gerecycleerde materialen ism Atelier Michel Dupont

° Verpakking met eigen stoffen die terugkeren : de kunst van verpakken via Furoshiki.

°Kleine geschenken verpakken we in pagina’s van tijdschriften

° Zonnepanelen, onze electrische verwarming bijna co2 neutraal

° Onder dit dak zit ook het bedrijf Flint, duurzaam gebruik van het pand

° Een deel van de ruimte wordt ingenomen door een snoezelnest, op de tweede verdieping

>>> Fairtrade

° Return to Sender : Servies met lotuskom, dinerbord en ontbijtbord uit Thailand. In de coöperatie zorgden ze ook voor opleiding voor vrouwen

° Tiny Miracles : wanddecoratie blaadjes :coöperatie in India voor Vrouwen

° Wereldbeelden : Vogels, tuinbeelden, bijen, lieveheerbeerstjes, bloemen, vlinders : upcycling van blikvaten, handgemaaktgemaakt in Zimbabwe

° Onze webshop ondersteunt ook duurzame aankopen. Klanten kunnen al op voorhand het meest geschikte geschenk kiezen, overleggen met hun loved-ones en de kenmerken van de geschenken rustig nalezen en vergelijken. Voor wie verder woont is er een vlotte manier om pakjes te versturen. Al ons verpakkingsmateriaal heeft al een leven gehad.

° Bestellen van geschenken : we trachten zowel voor bestellingen als voor bijbestellingen zoveel mogelijk de orders te verzamelen zodat grotere pakketten in een keer kunnen verzonden worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending bij aankoop vanaf € 75!